Facebook Share Image

Digitális baleseti kárbejelentő applikáció

A biztosítók és a MABISZ összefogásával 2019 januárjában elindult Magyarországon a digitális baleseti kárbejelentő applikáció.

Digitális baleseti kárbejelentő applikáció

Újdonság Magyarországon az E-kárbejelentő applikáció, mely a „kék-sárga” néven ismert nyomtatvánnyal egyenértékű, megszületése az összes tagbiztosító és a MABISZ összefogásának köszönhető. Nagy lépést tettünk ezzel a biztosítási károk bejelentésének egyszerűsítése felé.

Az alkalmazás 2019 januárja óta használható, és minden hazai biztosító teljes körűen elfogadja.

A digitális baleseti kárbejelentő applikáció (E-kárbejelentő applikáció) könnyen használható, lépésről lépésre haladva tudjuk benne kitölteni a bejelentéshez szükséges minden adatot, információt. Segítségével elkerülhetők az tipikus hibák, mint például üresen hagyott sorok, rajz az autók helyzetéről, melyek végső soron azzal is járhatnak, hogy a baleset vétlen részese nem, vagy csak nagy késéssel jut hozzá a kártérítés összegéhez.

A gyors és egyszerű bejelentéshez hozzájárul a GPS alapú helymeghatározás, a rajzkészítéshez előre elkészített választható ikonok listája (autó, lámpa stb.) és a médiafájlok beküldési lehetősége is. A helyes kitöltést és aláírásokat követően a rendszer automatikusan külde-mailben értesítést minden érintettnek a kitöltött  kárbejelentővel együtt. Az érintett biztosítók ezután felveszik a kapcsolatot a bejelentőkkel, illetve tájékoztatják az ügyfelet, hogy megérkezett a bejelentés.

Az applikáció használatát bemutató videót itt tekintheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=oIArNIdlMQU&t

Az applikáció letöltése

Az applikáció az alábbi linken tölthető le: